Behandelingen

Het trimmen kan volgens de rasstandaard, maar uiteraard ook gewoon naar jouw wensen! Nagels worden standaard nagekeken en indien nodig geknipt.

Knippen:

Knippen kan doormiddel van een rechte schaar, gebogen schaar of een effileerschaar. De vacht wordt dan ingekort of uitgedund afhankelijk van het ras/model/wensen. De meeste honden die geknipt worden komen 4 tot 8 keer per jaar in de trimsalon.

Scheren:

Scheren is allang niet meer alleen maar kort, het kan in vele lengtes van heel kort tot een mooie gedekte lengte.

Plukken:

Plukken is het handmatig verwijderen van de dekharen (bovenste vachtlaag) bij ruwharige honden. De dekharen moeten dan plukrijp zijn, dit betekent dat zij vrijwel los in het haarzakje zitten waardoor deze makkelijk en pijnloos te verwijderen zijn. Je kan kiezen voor 2 x per jaar plukken, dan wordt de hond telkens tot op de wol geplukt, de vacht is dan kort en zacht tot de harde deklaag weer doorkomt. Of kiezen voor een stripvacht dit moet elke 3 a 4 maanden geplukt worden. Bij elke trimbeurt wordt dan 50% van de deklaag geplukt de overige 50% dekharen die blijven staan worden dan weer 3 maanden later geplukt, zo blijft er altijd een dun dekharenlaagje op de onderwol staan waardoor de vacht iets voller en meer gedekt blijft.

Was / blaas methode voor zowel lang- als kortharige honden :

Dit is een methode die zeer geschikt is om in de ruiperiode de loszittende onderwol op een huid- en vachtvriendelijke manier te verwijderen. Hierdoor is de hond vaak sneller door de rui en dat betekend dus minder haren in huis! De hond wordt lekker in de shampoo gezet, deze wordt goed ingemasseerd en moet even inwerken. Daarna wordt de shampoo uitgespoeld dit wordt nogmaals herhaald. Hierna ga ik met een speciale waterblazer het water en loszittende wolharen  uit de vacht blazen. De vacht is na de behandeling weer glanzend en zacht! Gemiddeld gebeurt deze behandeling 2 tot 4 keer per jaar.

Wassen en drogen:

Maar ook voor alleen een heerlijke wasbeurt kan je natuurlijk langskomen, tijdens de wasbeurt worden ook gelijk even de nagels nagekeken en indien nodig geknipt.

Borstelbeurt:

Het door borstelen en kammen van de vacht van je hond! Ideaal voor tussen de trimbeurten door! Uitgangspunt is een hond die regelmatig getrimd wordt.

Het voorkomt klitvorming of vervilting wat vaak een reden is waarom honden het borstelen en kammen niet meer prettig vinden.

Klitten zijn pijnlijk voor de huid en kunnen voor smetplekken en irritatie zorgen. Een borstelbeurt is ook gelijk een check op bultjes, teken, vlooien ect.

Wist je dat juist in de winter met nat en koud weer de vacht sneller klitten krijgt en juist dan de vachtverzorging erg belangrijk is!

*Kleine hond               €   15,00

*Middelgrote hond    €   17,50

*Grote hond                €   20,00

*Als de hond klitten en/of een wol/castratenvacht heeft dan is de borstelbeurt helaas geen optie, het borstelen zal dan de vacht meer kwaad dan goed doen. Samen kunnen we dan kijken wat voor jouw hond de juiste vachtbehandeling is.

Ook een behandeling voor uw hond?

Weet je al welke behandeling je wilt of wil je graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op.